Lépcsőházi takarítás

Budapest 3. kerületében található egy 10 emeletes társasház, ahol mi végezzük a lépcsőház takarítását.

Évente kétszer nagytakarítást is szoktunk csinálni, amelyet gépekkel hajtunk végre. Ezek a felületek igénylik is nagyon, mivel itt kissé elöregedett burkolatok vannak. Minden egyes nagytakarításnál gyakorlatilag jobb állapotba kerülnek, fokozatosan tűnik el a 30-40 éves szennyeződés, amelyet eddig csak kézzel próbáltak meg eltávolítani. Minden nagytakarításnál egy árnyalattal világosabb lesz a burkolat!

A gépek korábban inkább csak az ipari takarításban voltak jellemzőek. Viszont most már gyűjtöttünk elegendő tapasztalatot ahhoz, hogy az ilyen kisebb területeken (folyosók, lépcsők) is bevethessük őket. Nagyon jó eredményeket tudunk velük elérni. Ebben a társasházban éppen egy csővezeték-hálózatot alakítottak át, amikor megérkeztünk. Rengeteg szennyeződés került a lépcsőházba, gyakorlatilag egy építkezés közepette találtuk magunkat. Jó eredményt értünk el, amelyet a napi takarításban is fent tudunk tartani. Lassan egy éve már.

A lakóktól jó visszajelzéseket kaptunk, örülnek a takarítóváltásnak. Szerintük sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint előttünk bárki.

lepcsohazi takaritas1

Ami nem is meglepő, hiszen a lépcsőházi takarításnál nagyon sokszor van úgy, hogy vagy a házban vállalja el valaki, vagy felkérnek egy "jöttment" embert, aki nem igazán ért hozzá. Az esetek döntő többségében csak felmaszatolja a kövezetet, hogy lássák, történt valami. Kicsit vizes legyen, és érződjön a tisztítószer illata. Vagy éppen fellocsolja hipóval. A modern tisztítószerek már felülmúlják a hipó képességeit. Így a felmosásból mindig lerakódott egy kis szennyeződés. A gépi takarítással ez az évek alatt lerakódott szennyeződés feljött. Bár nagyon régi a burkolat, mégis szebb állapotot tudtunk állítani.

Így a lakók is jobb körülmények között tudnak lakni, és élvezhetik a ház tisztaságát.

A földszinti tömör mészkőnek is tudtunk egy kis fényt adni. A lépcsőházban a linóleum dominál. Mindkét esetben tudtunk javulást elérni.

A gépeink súrolókorongjai át vannak itatva ipari gyémánttal. Ezek különböző szemcseméretű ipari gyémántok, amelyeknek nagyon jó fényező, polírozó hatása van. Ezek a korongok 180 fordulatot tesznek meg percenként.

Ezek segítségével érjük el a gyönyörűszép fényes felületet. Mivel esztétikailag is szebb, jobb lesz az ember közérzete, ahogy belép egy tisztább lépcsőházba.

Püsök Ferenc
Tisztítás-technológiai szakember
Tisztítás-Technológiai Tudományok Intézete gyakorlati oktatója

Társasházkezelő vagy gondnok? Szeretne egy igazán tiszta lépcsőházat?

Árajánlatkéréshez kattintson!

 lepcsohazi takaritas2